Παγοπληξία που τα ξεφλουδίζει

Προβλήματα προς επίλυση:
Οι κεραμοσκεπές αντιμετωπίζουν συχνά τα εξής προβλήματα:
1. Κεραμίδια ξεφλουδισμένα ή ραγισμένα από τον πάγο (πρόβλημα αισθητικό αλλά και αντικειμενικό, καθώς περνάει υγρασία μέσα από τις ρωγμές)
2. Ρωγμές και διείσδυση υγρασίας μέσα από τη λάσπη στερέωσης και σύνδεσης των κεραμιδιών μεταξύ τους σε σημεία όπως είναι οι κορυφές της στέγης ή τα τελειώματα της σειράς των κεραμιδιών πάνω σε ενδιάμεσες επιφάνειες.
3. Μηχανική φθορά λόγω υπερβολικού φορτίου σε περιπτώσεις εντατικών χιονοπτώσεων.
4. Ξεθώριασμα ή λέκιασμα των κεραμιδιών από τον ήλιο, την αλμύρα, τη σκόνη, το καυσαέριο, τη λασπώδη βροχή κτλ.
5. Η ξύλινη κατασκευή στήριξης της κεραμοσκεπής υπόκεινται στη φυσιολογική φθορά του ξύλου από την υγρασία, τη μούχλα, το σαράκι κτλ. Σε περίπτωση πέργκολας, όπου η ξύλινη κατασκευή είναι εμφανής, υπόκειται επιπλέον σε φθορά λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, της βροχής, του χιονιού, της παγοπληξίας κτλ.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:
Η διεισδυτική και επικαλυπτική διαφανής ακρυλική ρητίνη Contraqua 7/50 εφαρμόζεται με βούρτσα και εξασφαλίζει απόλυτη υδροφοβία και ελαιοφοβία. Έτσι, αποτρέπεται η διείσδυση νερού μέσα από τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές των κεραμιδιών και αποκλείεται το ενδεχόμενο της παγοπληξίας, ενώ τα κεραμίδια παραμένουν καθαρά και με ζωηρό χρώμα για πολλά χρόνια.
Επίσης, εξαιτίας της υδροφοβίας το χιόνι δεν μπορεί πλέον να σταθεί πάνω στα κεραμίδια και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο καταστροφής της κεραμοσκεπής εξαιτίας του βάρους. Είναι εντυπωσιακό το πείραμα δύο όμοιων κεραμοσκεπών η μία δίπλα στην άλλη, η μία περασμένη με Contraqua 7/50 και η άλλη σκέτη. Η πρώτη παραμένει σχεδόν καθαρή από χιόνι, ενώ η άλλη είναι φορτωμένεη με χιόνι που πολλές φορές ξεπερνάει το μισό μέτρο, αν και έχει κατασκευαστεί επικλινής επίτηδες για να γλιστράει το χιόνι και να πέφτει στο έδαφος.
Το ίδιο πείραμα μπορεί να γίνει και με κάθε είδους κεκλιμένες στέγες, ακόμα και αν δεν έχουν κεραμικά κεραμίδια (με ασφαλτικά ή άλλου τύπου στοιχεία κάλυψης της επιφάνειας).
Για μεγαλύτερη σιγουριά απαιτούνται δύο χέρια. Για μεγαλύτερες ρωγμές ή χαλασμένους αρμούς με μεγάλο άνοιγμα απαιτείται η χρήση ενός λιγότερο ρευστού υλικού με μεγαλύτερη ικανότητα γεμίσματος, που είναι το Armofix. Στην περίπτωση της λάσπης στερέωσης και σύνδεσης των κεραμιδιών, για πιο σίγουρο αποτέλεσμα συνιστάται η χρήση της ρητίνης εμποτισμού Betostal SLN πριν από το Contraqua 7/50, ώστε να σφραγιστούν καλά οι πόροι και οι τριχοειδείς ρωγμές της λάσπης.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι απόλυτη αδιαβροχία, ελαιοφοβία και ελαιοφοβία, ενώ η εμφάνιση της επιφάνειας δεν αλλάζει, καθότι η ρητίνη είναι διαφανής και δεν προσδίδει γυαλάδα, απλά ζωντανεύει λίγο τα χρώματα. Για περισσότερο ζωντάνεμα των χρωμάτων και διακριτική γυαλάδα συνιστούμε το υγρομονωτικό βερνίκι Brilux, το οποίο περνιέται δύο χέρια πριν από το Contraqua 7/50. Τέλος, υπάρχει και το νεότερο και αρκετά ακριβότερο υλικό Aquablock αντί του Contraqua 7/50, που ζωντανεύει τα χρώματα και ταυτόχρονα δίνει υδροφοβία στην επιφάνεια, είναι δε πιο διαφανές από το Contraqua 7/50, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κάποιες λευκές γραμμές πάνω στην επιφάνεια.
Προαιρετικά, πριν από το τελικό υδρόφοβο υλικό, μπορεί να γίνει εφαρμογή της ανακλαστικής βαφής Antitherm, που εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι και οικονομία στη θέρμανση το χειμώνα, εφόσον φυσικά εφαρμοστεί και στους περιμετρικούς τοίχους ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη θερμομόνωση του κτιρίου. Η βαφή αυτή χρωματίζεται εύκολα σε κεραμιδί ή άλλο χρώμα, με χρήση των κοινών χρωστικών ουσιών για πλαστικά χρώματα που πωλούνται στα χρωματοπωλεία.